1/2 bungkus bihun(blh mkn 4-5org)
2 ulas bwg merah
2ulas bwg putih
1/2 inci halia
4-5 biji cili padi
1/2 btg karot
bunga kobis
sawi
daun sup&bwg
1 mangkuk air
2 kiub pati ayam
3 biji telur
serbuk perasa
garam
1 sudu tepung jagung(utk pekatkan)
bwg goreng utk hiasan
cara buat:
1. 1 sudu minyak dipanaskan,tumis kn bwg2,halia n cili padi.
2. masukkan karot n air
3. masukkan sayur2
4. pecah kan telur 1 per 1 biar sekejap baru kacau
5. masukkan kiub ayam,serbuk perasa,garam n tepung jagung.
6. masukkan bihun yg dh dilembutkan dlm mangkuk,tuangkan sup n bwg goreng..
siap utk dimakan...
sedapnye..huhuhu nk pekatkn sup, cmpur carrot msa msak sup 2..hihihi xpn tepung ubi..hihihi
ReplyDelete