Friday, April 15, 2011
Dique'sious choclate
Ari semangat berkobar2 nk wat homemade coklat ni..sanggup g bli acuan-murah jer(rm2.80/keping)..tak agak2 beli 4acuan..hehehe..klu ikt resepi ni kompem jadi..ikt sukatan ni dpt 1 tray yg bunga ros..cheFa buat 2 adunan skali..abes kn trus shortening tu..jadi dpt 2 shapes..
125g shortening
125g gula icing
6 sudu makan serbuk koko
4 sudu makan susu tepung penuh krim
Secubit garam
Cara-cara
Ayak gula icing, serbuk koko, tepung dan garam.
Cairkan shortening di dalam periuk dengan api yang kecil.
Kemudian masukkan bahan yang diayak tadi. Gaul sehingga sebati.
Tutup api dan tuangkan cairan koko tadi ke dalam tray yg mcm2 bentuk..
Ketuk2 sikit tray tu biar kuar sume angin yg terperangkap kt dlm tu..
Pastu gunakan spatula utk ratakan coklat yg terlebih@terkurang..
Bila dh suam2 kuku masukkan dlm petisejuk..dlm 1/2 jam-45 min dh keras..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment