haaa...mee hong kong cheFa dh siap...klu kita kt malaysia kita sebuh bihun..
ni resepinya..
bahan2:
1 bungkus bihon kering(lembutkan)
3 biji bawang putih} chop
sedikit halia }
1 biji tomato belah 6
2-3 sudu besar lada hitam di tumbuk kasar2
daging secukupnya-di rebus dulu
1 dada ayam dipotong dadu
3 kuib stok ayam
daun sup & daun bawang di potong 1cm
1/2 batang karot di mayang
*nak letak seafood pn blh tp cheFa elergi..
cara2:
1. tumis bawang n halia
2. masukkan daging yg dh dipotong nipis2,masukkan ayam , tomato lada hitam..
3. goreng sampai tomato tu lembut n masukkan karot
4. masukkan air rebusan daging mengikut kepekatan yg dikehendaki
5. masukkan kuib stok ayam
6. masukkan daun sup &daun bawang
7. Trus masukkan bihun..goreng sampai sume dah gaul rata.
psstt: klu suka blh letakkan cili jeruk...hui...dah meleh air liur ni...klu nk lagi lawa blh taburkan telur dadar yg di potong membulat...
slamat berbuka!!!
No comments:
Post a Comment