AMARAN: JANGAN BERCAKAP @ KETAWA MASA MAKAN SAGON NI...nnt menyembur klu x pun takut tersedak...
nilah bahan-bahanya :
- 1 biji kelapa parut (cheFa gantikan dgn 2 cawan kelapa kering)
- 200 gm tepung beras
- 50 gm tepung pulut
- 80 gm gula halus
Cara-cara
- goreng kelapa parut / kelapa kering sehingga separuh kering atau sehingga wangi
- Kemudian masukkan tepung beras n tepung pulut.
- Goreng kesemuanya hingga garing n berderai
- Sejukkan dulu , baru digaul dgn gula halus
- Klu zaman kecik2 dulu tgk org bungkus dlm plastik aiskrim...yang kt melaka ni dia guna A4 paper dia war calong dan bungkus...siap ada jalur kalerfull lg..
pssssttttt : ikut lah kreativiti masing2 cmne nak balut...janji sedap....
No comments:
Post a Comment