· 3 biji kentang di potong dadu
· 500gm daging cincang
· 1 biji bawang besar
· 3 ulas bawang putih
· 1 sudu besar serbuk kari
· 1 sudu besar sos tomato
· 2 sudu besar sos cili
· 3 sudu makan minyak untuk menumis
· 12-14 keping roti
· 500ml susu segar
· 3 biji telor
· secubit garam
· Parutan cheese (banyak ikut suka)
· Sedikit marjerin untuk melenser
Cara-cara
1. Blend bawang+bawang putih kemudian panaskan minyak dan tumis bawang serta masukkan serbuk kari dan juga daging cincang+kentang+garam+sos tomato+sos cili.
2. Satukan Susu+telor+ garam.
3. Pukul susu+telor+garam hingga sebati.
4. Celupkan kesemua roti dalam adunan tadi.
5. Ramas-ramaskan kesemua roti tadi.
6. lenserkan bekas tahan panas dengan sedikit marjerin dan letakkan 1/3 bahagian roti yang telah di ramas.
7. Kemudian letakkan separuh daripada daging+kentang yang telah di masak tadi atas lapisan roti.
8. Ulangi proses di dgn meletakkan satu lagi bahagian roti dan selebih bahan daging+kentang dan dilapisan akhir dengan 1/3 lebihan roti
9. Taburkan parutan cheese (banyak ikut suka).
10. Bakar dengan api sederhana selama 30-45 mins atau sampai lidi tak lekat.
11. Boleh dihidangkan semasa panas dan potong ikut suka.
12. Jika inginkan lebih pedas boleh hidangkan bersama sos.
No comments:
Post a Comment